Gratis intake?
088 1661 502 contact@zorgeloosch.nl Contactformulier Zoek locaties
menu
menu

5 tips om ervoor te zorgen dat je altijd aan je financiële verplichtingen kunt voldoen

21 oktober 2015

Het gebeurt regelmatig dat mensen hun hypotheek niet langer kunnen betalen. Dit valt helaas niet altijd te voorkomen. Er zijn echter wel manieren om ervoor te zorgen dat de kans hierop zo klein mogelijk is.

De meest voorkomende oorzaken waardoor mensen niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen, zijn als volgt:

Onderneem actie en geef het probleem tijdelijk aan

Val jij onder één van deze gevallen of is er wellicht iets anders aan de hand? Dan is het belangrijk dat je dit tijdelijk aangeeft bij de geldverstrekker. Er kan dan samen naar een oplossing worden gezocht.

Betaalachterstand op hypotheek?

Er zijn tienduizenden woningbezitters die de hypotheeklasten niet langer kunnen opbrengen. Meestal zijn er al verschillende financiële problemen aan voorafgegaan, voordat er een betaalachterstand op de hypotheek ontstaat. Door de recessie van afgelopen jaren zijn veel huizen ‘onder water’ komen te staan. Hierdoor kan je met een schuld blijven zitten na een gedwongen verkoop van je huis. Probeer dit daarom altijd te voorkomen.

5 tips om je geld beter te beheren

 1. Krijg inzicht in je bankzaken, breng de administratie op orde
  Het is van essentieel belang dat je een duidelijk overzicht hebt van de inkomsten en uitgaven die je hebt. Schrijf ook op welke grote (terugkerende) uitgaven je verwacht. Op deze manier kan je zien wat je iedere maand over houdt of tekort hebt.
 2. Meer inkomsten genereren
  Wanneer je een duidelijk overzicht hebt van de inkomsten en uitgaven, is ook overzichtelijk gemaakt welke inkomsten jij en je eventuele partner hebben. Soms is er ruimte om meer te werken of om werk te gaan doen dat beter verdient.
 3. Op kosten besparen
  Wanneer je een duidelijk overzicht hebt van de inkomsten en uitgaven, is ook overzichtelijk gemaakt welke uitgaven allemaal worden gedaan. Kijk hoe je op kosten kunt besparen. Vaak zijn hier diverse mogelijkheden voor.
 4. Kijk voor welke subsidies en regelingen je mogelijk in aanmerking komt
  In sommige gevallen kan je aanspraak maken op subsidies of andere regelingen. Er zijn hier verschillende websites voor die je kunt gebruiken.

Houd altijd een buffer aan

Het is verstandig om altijd een buffer aan te houden, zodat je tijdens een tegenvaller dit financieel kunt opvangen.