Gratis intake?
088 1661 502 contact@zorgeloosch.nl Contactformulier Zoek locaties
menu
menu

Hypotheekgesprek checklist

21 oktober 2015

Je gaat voor het eerst een hypotheekgesprek voeren. Je hebt je wel ingelezen, maar weet niet precies wat je te wachten staat? De AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft daarom voor de consument een checklist opgesteld. Aan de hand van deze checklist voor hypotheekgesprekken, kan je nagaan of het gesprek goed is verlopen. Deze checklist wordt continu geüpdatet, wanneer er nieuwe hypotheekregels ingaan.

Waarover worden vragen gesteld in de checklist?

Deze checklist bevat vragen over het hypotheekgesprek. De vragen zijn opgedeeld in 9 belangrijke onderwerpen. Deze zijn als volgt:

  1. Verloop en tijdsduur
  2. Financiële positie
  3. Hoogte van de hypotheek
  4. Aflossen hypotheek
  5. Risico’s
  6. Oversluiten van de hypotheek
  7. Hypotheek en belastingen
  8. Productinformatie
  9. Slotvraag

Er worden verschillende soorten vragen gesteld, ook over je persoonlijke situatie. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten.

Persoonlijk adviesrapport

Na het invullen van de checklist, ontvang je een persoonlijk adviesrapport. In dit rapport staan alle onderdelen die nog niet of nog niet goed zijn besproken. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de onderwerpen die nog moeten worden besproken. In het rapport staat ook weergegeven welke antwoorden je hebt gegeven, zodat je dit nog even rustig terug kunt lezen.

Hypotheekgesprek checklist invullen?

Het is dus verstandig de checklist even in te vullen, dan weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het oog ziet. Bovendien kan je zo bepalen of de hypotheekadviseur zijn werkzaamheden volledig heeft afgerond.

De checklist kan je hier online invullen.