Gratis intake?
088 1661 502 contact@zorgeloosch.nl Contactformulier Zoek locaties
menu
menu

Oversluit arrangement

Hypotheek oversluiten?

Wil jij ook profiteren van de lage hypotheekrente? Overweeg je om je hypotheek over te sluiten? In dit artikel lees je wanneer het verstandig is om je hypotheek over te sluiten en wat de voor- en nadelen zijn.

Benieuwd of oversluiten voor jou interessant is?

Neem contact op met ons voor gratis persoonlijk advies.

Wanneer verstandig?

Wanneer de huidige hypotheekrente lager is dan de hypotheekrente waartegen je destijds de lening hebt afgesloten, kan het interessant zijn om de hypotheek te oversluiten. Het is echter lang niet altijd voordelig om de hypotheek over te sluiten. Hieronder lees je wanneer het interessant is om je hypotheek over te sluiten en wanneer niet.

Voor- en nadelen tegen elkaar afwegen

Wanneer je ervoor kiest om de hypotheek te oversluiten, dan wordt de oude hypotheek gestopt, waarna een nieuwe hypotheek wordt afgesloten. Hier zijn kosten aan verbonden. Zo zijn er bijvoorbeeld kosten verbonden aan het afsluiten van de nieuwe hypotheek. Daarnaast krijg je mogelijk een boete voor het vervroegd aflossen van de bestaande hypotheek.

Het is dus belangrijk om een overzicht te maken van zowel de voordelen (lagere maandlasten) als de nadelen (de kosten die verbonden zijn aan het oversluiten zelf).

In de volgende gevallen kan het oversluiten van de hypotheek o.a. interessant zijn:

Waarom oversluiten via Zorgeloosch?

Zorgeloosch onderscheidt zich o.a. van andere aanbieders door:

Benieuwd of oversluiten voor jou interessant is?

Neem contact op met ons voor gratis persoonlijk advies.